Rozrůstající se food court ostravského Fora Nová Karolina rozšířily také modernizované terasy

Ostrava, 1. srpna 2016
Zeleň, vodní prvky, pohodlné posezení, možnost občerstvení, stinná místa pro odpočinek nebo hudební program – to jsou atributy hojně navštěvovaných venkovních teras ostravského obchodního a společenského centra Forum Nová Karolina.

V průběhu letošního léta se terasy dočkaly další revitalizace. Přes den tak přirozeně rozšiřují stále vyhledávanější food court, který zlepšuje servis a rozrůstá se o nové koncepty. V nedávné době například o bistro Spicebox, vegetariánskou restauraci Vegg-Go nebo hot dogy z Parky's. Na konci srpna zde také otevře první pobočka úspěšného konceptu Ugova salaterie v Moravskoslezském kraji.

Ve večerních hodinách během sezony a o víkendech se terasy stávají místem pro DJs parties a další program odpovídající exkluzivnímu umístění v centru Ostravy. V průběhu letošního léta se v rámci seriálu Teras Party, jejichž hlavním partnerem je festival Beats for Love, představí DJs z mnoha koutů republiky. Díky mimořádné poloze terasy poskytují také unikátní pohled do okolí. A to nejen na nedalekou Dolní oblast Vítkovice, ale za příznivého počasí až na Beskydy. Třeba od šálku s kávou.

V rámci první fáze revitalizace byl navýšen počet míst k sezení, včetně slunečníků a květináčů. Zároveň byl vyhrazen také sektor pro kuřáky. Další etapa počítá s rozšiřováním zeleně a zastřešení, v plánu je vybudování designového Skybaru, který by spojoval atmosféru stylového lounge baru s chill-out kavárnou. Investice by se pohybovala v řádech milionů korun, které FNK plánuje realizovat nejen pro příští sezónu. Vedle venkovních teras se ještě letos zaměří také na navigaci, nové služby, rozšíření a zkvalitnění servisu, hygieny a komfortu např. sociálního zázemí.

„Čísla ukazují, že návštěvnost našeho centra neustále roste. Lidem se tedy u nás líbí a my jim chceme vyjít maximálně vstříc. Proto stále hledáme možnosti a způsoby, jak návštěvníkům pobyt, nákupy a setkávání s přáteli zpříjemnit. Ještě letos bychom tak rádi dokončili projekt oživení veřejné části teras a přistoupili ke zvažované realizaci nové zóny Skybaru na Karolině. Velkoryse pojaté terasy nás již nyní odlišují od jiných míst v Ostravě a skýtají úžasné možnosti – například po celé léto zde probíhají pravidelné páteční a sobotní party s DJs,“ vysvětluje Martin Kubík, ředitel OC Forum Nová Karolina Ostrava.
Po loňské modernizaci a dalších úpravách teras, kdy se rozšířily o zeleň, vodní prvky nebo cateringové služby, se v revitalizaci pokračuje také letos. Celkový počet míst k sezení se navýšil o 20 % díky moderním křesílkům a stolům. A další fáze renovací a obměn budou následovat.

Ve spolupráci s architekty FNK plánuje možnou realizaci například venkovní klubové zón odpovídající svým charakterem minimalistickému, ale materiálově propracovanému řešení celého objektu. Designéři v návrhu Sbybaru spojují multimodulové hlinkové pergoly s variabilním zastřešením, které lze mimo letní sezonu uzavřít. Vnitřní vybavení bude odpovídat lounge baru nebo stylové kavárně s pohodlnými sofa, křesílky a stolky a dalšími objemnými květináči se zelení.

Výsledky OC Forum Nová Karolina:
 průměrné tržby stouply od ledna do června o 9,3 %
 návštěvnost se opět zvýšila o 4 %
 průměrná útrata se v prvním pololetí zvýšila o 6 %
 v roce 2015 se prodeje meziročně zdvihly o 11 %
 vloni do FNK přišlo o 9 % více zákazníků

Více informací na www.forumnovakarolina.cz a na Facebooku.

Více informací:
Tomáš Lučan, Marketing Manager Forum Nová Karolina Ostrava
email: tlucan@activeretailam.com

Radka Hájková, Community s.r.o.
tel.: +420 730 158 883 / +420 257 218 474
e-mail: radka@cmnt.cz